Сходження на гору Хом'як

Сходження на гору Хом'як

Якщо Ви не любите проводити вихідні дні вдома з пультом або мишкою в руках, а хочете своїми очима побачити дивовижну красу і велич гірської системи Карпат, то цей маршрут - для Вас. Пропонуємо вам найпопулярніший тур вихідного дня - сходження на гірські вершини Хом'як і Синяк. Тільки Ви і гори, і ніякої цивілізації.

«Гори ось такої висоти» ....

Добре організований тур доставить туристам масу приємних вражень. Вам сподобаються неймовірні види Центральних Горганів, хребта "Свидовець" та Чорногірського хребта. На річці Женець Вашому погляду постане водоспад Гук з надзвичайно гарною рослинністю навколо.

Навіть одноденний похід на гору Хом'як дозволить Вам повністю насолодитися красою древніх Карпат. Адже в цьому місці дивним чином переплітаються особливості ландшафту Горгани та Чорногорської частини Карпат. Це кам'яні розсипи Горгани в самому дикому місці українських Карпат, що зберегли первозданну природну красу. І покриті шовковистою травою зелені пагорби з безліччю дивовижних за красою квітів.

Тут так приємно відчувати себе в гармонії з самим собою і з природою. Здається, що за спиною у тебе виростають крила, і ти подумки париш над землею, кожною клітинкою відчуваючи захват буття і незвичайну свободу. Ніякі почуття не порівняти з цим станом блаженства! Це не висловити повною мірою ні словами, ні фото- або відеоматеріалами. Треба просто самому побачити це і відчути.

Підйом гірським серпантином

Сходження на гору Хом'як, названу так місцевими жителями через схожість обрисів хребта зі спинкою гризуна, починається біля повороту на Буковель в селі Татарів. Ледь помітна стежка виведе Вас на гірський серпантин. Підйом не дуже крутий, тому його без особливих зусиль здолає кожен турист. При сходженні Ви будете милуватися не тільки тим, що лежить під ногами - це дивовижної форми коріння дерев, каміння і мох, - але й красою оточуючого Вас хвойного лісу. Ваш шлях перетинатимуть гірські струмки, що дають початок річки Прут, що формується нижче в долині.

Підйом по гірському серпантину триватиме близько двох годин. І от Ви вже на високогірному лузі, який називається полонина. Тут зручно розбивати намети, бо і ліс з дровами, і вода під рукою.

З собою в похід радимо взяти трекінгові палки, в рюкзаку слід мати бутерброди, воду, шоколад, термос з гарячим чаєм, невелику аптечку, фотоапарат. Ваше екіпірування повинне складатися з непродувної куртки з капюшоном, кросівок для гірського туризму або черевик, сонцезахисних окулярів. Легке взуття неприпустиме, оскільки може призвести до травм.

Сходження на гору Хом'як

Хом'як або Синяк? А можна відвідати і те, і інше

З полонини можна потрапити на дві гірські вершини Хом'як і Синяк. Якщо хочеться подивитися обидві вершини, приходьте сюди на кілька днів. Гора Синяк розташована трохи далі. Однак прогулянка по покритому сірим мохом кам'янистому хребту того варто.

Хоча підйом на вершину Хом'як крутий, але короткий, тому доступний практично кожному туристу. Мине трохи більше ніж півгодини сходження по гірській стежці - і ось Ви на вершині. Краса! Тут Ви побачите на постаменті статую Діви Марії.

Побувавши одного разу на вершині Хом'як, Ви захочете продовжити походи по Горганам.

Гори чекають Вас, вибір за Вами.